Munken Challenge

Munken Challenge körs varje onsdag kl 19.30 från 2 juni till 1 september. Start och mål är vid kanotklubben, och är ett ca 4,3 km långt lopp runt ön Munkholmen.

Vi räknar alltså med att kunna köra Munken Challenge, men då vi följer rekommendationer från Folkhälsomyndigheterna kommer tillgång till omklädningsrum att vara begränsad. Avstånd 2 meter mellan varandra, både utomhus och inomhus gäller.

Från och med 2018 kommer Munken-premiären att benämnas ”Roland Carlsson memorial”, för att hedra hans minne.

Redan innan klubbhuset var uppfört, på 30-talet, så paddlade KKG:s kanotister munken runt. Från att i början ha försökt slå rekord varje gång det var fint väder, så övergick man på 70 - talet att ha onsdagarna som återkommande munken runt dag. Det vart också den 20 juni 1974 som världsrekordet på munken runt, 19:11, togs av Roland Carlsson. (Uppdatering, världsrekordet krossades den 1:a september 2004 av Johan Dahl som paddlade i mål på otroliga 18:49).

Efter en period med sämre tider och ett dåligt deltagande, i början av 90 - talet, så startades 1998 Munken Challenge.

Munken Challenge grundmening är att sporra en själv mot bättre paddelprestation. Vinnaren i Munken Challenge är han/hon som paddlat flest antal munkar och inte den som varit med en gång och paddlat snabbast.

Munken Challenge ändrade direkt på de vikande deltagarantalet, även tiderna började gå neråt.

Så vi hoppas på att Munken Runt à Munken Challenge består ett bra tag framöver och att än fler kanotister finner nöjet att slåss om Munken Challenge titeln.

 

Resultatlistor

Kommentarer

Comment RSS